Pompsystemen voor mest

Om mest van de stal naar een opslagsysteem te krijgen bestaan er meerdere mogelijkheden. Buiten het tijdrovende heen en weer rijden met een mesttank valt hierbij te denken aan het elektrisch- of trekker aangedreven verpompen van de mest. MST heeft hiervoor alle mogelijkheden en samen met u kunnen we u hierin het juiste advies geven. Onderstaand een greep uit de mestpompen die wij u bieden.

 

Elektrische dompelpomp
Er kan gekozen worden uit een versnijdende dompelpomp (Rundveermest) of de niet versnijdende dompelpomp (Varkensmest) met vermogens van 2,3 tot 21 kW. Deze mestpompen zijn geheel in gietstaal uitgevoerd, veelal met een snijplaat en mes. Standaard wordt de mestpomp ingebouwd in een put of kelder, door op de vloer een koppelingsvoet te plaatsen. Daarop wordt een tweetal RVS buizen bevestigd die weer met een bevestigingsstuk tegen de muur worden geschroefd. De mestpomp kan eenvoudig in en uit de put/kelder worden gehaald. De capaciteit van de pomp is afhankelijk van het medium wat verpompt wordt maar ook van de opvoerhoogte en de afstand.

 

Trekker aangedreven mestpomp
Trekker aangedreven mestpompen zijn meestal verdringerpompen. Deze pompen worden geleverd compleet op een frame zodat de pomp achter de trekker in de driepunt kan worden opgehangen. Door de aftakas met een tussenas op de mestpomp aan te sluiten wordt de verbinding tussen de trekker en de pomp gemaakt. Een trekker aangedreven mixer geeft relatief veel druk. Hierdoor kan het zijn dat verontreinigingen in de mest (hout, steen en dergelijke) schade aan het pomphuis en de bokken kunnen veroorzaken. Om schade tot een minimum te beperken kan een stenenvanger oplossing bieden. Deze stenenvanger zorgt door een centrifugale kracht dat de meeste stenen niet meer door de mestpomp gaan. Trekker aangedreven pompen zijn leverbaar met capaciteiten van 86 m³ tot 255 m³per uur.

 

Elektrische centrifugaalpomp
Bij varkens- & kalvermest hebben we de mogelijkheid om met een centrifugaalpomp te werken. Deze centrifugaalpomp wordt gemonteerd op een tweewielige handkar en is voorzien van een 5,5 kW Elektromotor. Aansluitingen van deze mestpomp zijn zowel op de zuigleiding als de perszijde 3”. Maximum capaciteiten zijn vanzelfsprekend altijd van de mest afhankelijk maar gemiddeld kan men zeggen maximaal ca. 70 m³/uur.

Milieusystemen Tiel

Uw specialist in Pompsystemen

VERKOOP – OPBOUW – ONDERHOUD – REPARATIE – KEURINGEN – SERVICE