Afdekkingen / Habo Blaaskap

Afdekkingen

Mestopslagsystemen moeten wettelijk worden afgedekt. Milieusystemen Tiel heeft hiervoor diverse mogelijkheden.

 

De MST-Spankap is te plaatsen op diversen soorten mestsilo’s, elke spankap wordt op maat en specificatie van de af te dekken mestopslag vervaardigd en geplaatst. De MST-Spankap wordt gedragen door een hard houten middenkolom. De kap is vervaardigd uit PVC gecoat doek met een condensflap aan de binnenzijde om condens terug in mestsilo te voeren. Er wordt een degelijke afspanning gemaakt op de buitenwand door middel van flexibele spanbanden en RVS spanner. Afhankelijk van de diameter van de silo bedraagt de hellingshoek 15 tot 17°.

 

Het MST-Drijfdek is te plaatsten op alle soorten mestsilo’s en mestbassins, elk drijfdek wordt op specificatie van de klant vervaardigd en geplaatst. Het MST-Drijfdek wordt geproduceerd uit een LDPE mestfolie. Het folie wordt langs de buitenzijde voorzien van een open zoom waarin PS (polystyreen) cilinders worden geschoven zodat het regenwater dat op het drijfdek valt niet in de mest stroomt. Door middel van een dompel- of een hevelpompje kan het water van het drijfdek worden afgepompt. Het MST-Drijfdek kunnen we voorzien van mixopeningen ten behoeve van het mengen.

 

Deze afdekkingen kunnen van zelfsprekend ook worden toegepast bij opslag van andere vloeistoffen.

 

Zoals beschreven bij het hoofdstuk MST-Foliebassins, worden ook deze opslagsystemen voorzien van een MST-drijfdek. Hier gebruiken we een FPP folie, die op de plaats van het ingegraven onderkleed in de dijk wordt vastgemaakt. Deze afdekking wordt voorzien van PS-drijvers, die zorgen voor een waterbergend vermogen als er regenwater op het drijfdek ligt. De PS-drijvers zorgen ook voor het ontluchten van de gassen uit de mest.

Waarom een MST-Afdekking:

Bewezen kwaliteit
Alle mix mogelijkheden eenvoudig toe te passen
Eenvoudig en snel te plaatsen
Voldoet aan alle normen en regels
Vergunningaanvraag wordt standaard door ons verzorgd
Gebouwd door ons eigen vakkundig personeel

Habo Blaaskap

Waarom een Habo Blaaskap:

Gesloten kap vervaardigd uit vezel versterkte PVC folie 900 gr/m2 kleur grijs. (KIWA)
De kap wordt op de silo gespannen en wordt door een ventilator onder druk gehouden.
Toepasbaar op silo’s van 5 tot 35 m. doorsnede.
Standaardkleur grijs

Milieusystemen Tiel

Uw specialist in Afdekkingen

VERKOOP – OPBOUW – ONDERHOUD – REPARATIE – KEURINGEN – SERVICE